Oomen Dairy Engineering V.O.F.

Onze Visie

 

Wij staan voor de volgende stellingen :


1. 
Het is onzin dat een (melk)veehouder zijn geld alleen moet verdienen in de stal ! Wat een vaak gehoord gezegde is. 
Op de akker en grasland is veel te verdienen ! 

De meest bepalende factor in melksaldo en diergezondheid is de voederwinning.  Het maximale halen uit de eigen voederwinning aan hoeveelheid en kwaliteit bepaald grotendeels het melksaldo. Elke kilo eiwit, zetmeel, vitaminen en mineralen en overige voedingselementen die je van je eigen (DURE) land afhaalt is directe winst op het niet hoeven aankopen.. en niet extra mest af hoeven voeren.
En dat telt ENORM door in je bedrijfsresultaat. 
En daarbij komt dat het "werkplezier" het mooie van boer zijn ook samen gaat met werken op het (gras)land ! 
En het is onzin dat met dit leuke werk geen geld zou worden verdient. Een melkveehouder is geen varkenshouder !

Investeren in een goede mechanisatie, in kennis en advies en een goede samenwerking met een vakkundige loonwerker is dan ook zeker belangrijk en rendabel !

2
De grond onder het bedrijfssaldo onder invloed van de voederwinningsresultaten is letterlijk .... DE BODEM ! 
Net zoals de pens van de koeien is de bodem ook een wereld van micro-organismen die gevoed wordt met voedings(mest)stoffen - water  en lucht. En zetten deze micro-organismen de voedingstoffen om als bouwstenen voor het gewas : Uw gras, Uw maïs en uw eiwitteelt.
Zoals de pens-bacteriën in de koe zorgen voor het omzetten van voer in bouwstenen voor de melk en vleesproductie.
Het is dan ook van cruciaal belang voor Uw melksaldo uit Uw voederwinning dat deze BODEM ook optimaal functioneert. Als U het hier laat liggen... dan is de effectiviteit van alle andere dure maatregelen als bemesting - beregening - gewaskeuze - raskeuze - gewasbescherming al bij voorbaat onvoldoende ! 
U kunt dit vergelijken met de klauwverzorging van de koeien. U kunt nog zo'n mooi / duur rantsoen in elkaar zetten, U kunt nog zo'n mooie melktechniek installeren... maar als de koeien niet uit de boxen komen om naar het voerhek of melkmachine te gaan... dan is de effectiviteit bar slecht ! 

Dus wij wijzen op het belang van geregeld onderhoud van de bouwvoor en bodem onder Uw gewassen. 
Als basis van Uw bedrijfssaldo. Net zoals U weet dat U ook aan klauwverzorging moet doen.
Wij brengen U hiervoor raad en daad en hulpmiddelen !

 

3.
Denken aan het telen van gras-klaver en/of andere eiwitgewassen zonder bodemverzorging is onzinnig !
Iedere boer weet goed dat zonder goede beworteling, water en luchthuishouding een gewas niet goed kan groeien.
Dus het is logisch om dichtgereden bodem te herstellen, te beluchten en te zorgen voor een goede waterafvoer en aanvoer. 
Maar wist U ook dat een goede PH (zuurtegraad) en
een actief bodemleven ook zeker zo belangrijk is ?
Een beetje te zuur ... dan zal uw klaver in uw grasland snel verdwijnen. Ook alle andere vlinderbloemigen / eiwitgewassen (erwten, bonen, luzerne, etc.) zullen slecht groeien. 
Een beetje te basisch (dus teveel bekalkt), geeft dezelfde problemen ! 
Maar ook is de bodemstructuur, water-lucht, zuurtgeraad en organische stof gehalte van cruciaal belang voor een actief bodemleven. Micro-organismen doen al het werk voor U !
Al deze micro-organismen zorgen ervoor dat alle voedingsstoffen kunnen worden opgenomen door het gewas. Kortom : het bodemleven zorgt voor Uw melk!
En als men dat beseft, is er nog veel te winnen. 
Door te zorgen voor goed bodemonderhoud, plaats gerichte PH-meting, plaats gerichte bekalking, beluchten en opheffen van bodemverdichting voor zowel natte als droge tijden. Optimaliseren van de inzet en benutting van organische mest en verminderen van verzurende kunstmest. En het bodemleven een steuntje in de rug geven door toedienen van effectieve micro-organismen (EM). En dat vraagt frequent onderhoud!

4. 

MILK WITH THE FLOW !
"Melken wat de pot schaft".  Met andere woorden, niet kortstondig en harstallig vasthouden aan ooit verzonnen cijfers en termen zoals BSK of ander melkcontrole cijfers. Het gaat maar om 1 ding : melksaldo ! En dan is het bijna altijd zo dat het meer rendement (en diergezondheid) brengt om tijdelijk maar wat lagere productiecijfers te hebben als men tijdelijk wat minder kwaliteit ruwvoer voert, in plaats van kost-wat-kost de productie op peil houden door aankoop van dure brokken en soya(mixen). Deze kunstmatig laatste liters kosten bijna altijd veel meer dan ze ooit op kunnen brengen. En zorgen er juist vaak voor dat de veearts en mestdistributeur wat vaker voor de staldeur staan. Melk van eigen gewonnen ruw- en eigen gewonnen krachtvoer is het meest renderend !
Met onze rantsoenering ondersteuning kunnen we U hier zeer goed in bijstaan. Dat doet Kees Oomen al 25 jaar!
Met praktische rantsoenberedenering op basis van koe- , mest-, productie en voersignalen.

Waarom wij?


Ervaren team

  Wij zijn een boerenfamilie met de voeten in de klei en zand en tussen de koeien. Met reeds 25 jaar praktijkervaring als praktijkteler en als adviseur. En nu ook samen met de jonge ondernemers met de kennis van inzetbare innovatieve technieken.

 Echte vak specialisten

Al tientallen jaren hebben we in de praktijk innovaties uitgevoerd in voederteelten. En hebben met vallen en opstaan enorm veel geleerd van diverse nieuwe (eiwit en ruwvoer) teelten. Wij weten écht waar we het over hebben.

En niet uit de 'boekskes', maar uit de harde praktijk .

Al in 2004 hadden wij 7 hectare proefvelden met velen eiwit- en overige krachtvoerteelten. 

En we houden ons al 25 jaar bezig met onderzoek voor het optimaliseren van bodemonderhoud, voederteelt, voederwinning en rantsoenering.

Wij zijn de échte specialisten.

 Gespecialiseerde machines

Wij komen niet alleen luisteren en advies geven. We helpen U ook mee om verbeterpunten door te voeren.

In samenwerking met onze partner-merken in de landbouw mechanisatie (zoals o.a. EversAgro en Fliegl) bieden we ook de techniek aan. Met name gericht op een goede bodemonderhoud van Uw percelen en voor de voederwinning.

Wij verhogen Uw winst
Voerkosten zijn de hoogst drukkende kosten op uw (melk)saldo. Dat weet iedere (melk)veehouder. Elke kilogram Ruw Eiwit, zetmeel, mineralen en overige voederwaarden die U van eigen land/ teelt afhaalt is regelrechte vermindering op aankoopkosten. Daarbij zorgt gezond voer voor gezond vee. En zorgen lage voeraankopen voor minder mestafzet. Kortom, met goede begeleiding en advies + bodem & teeltoptimalisatie kunt U tienduizenden euro's per jaar verdienen. Onze kosten zijn slechts een kleine fractie daarvan.

Laat ons U helpen om het maximale uit uw eigen voerteelt te halen !
Wij hebben de praktijkervaring en overtuiging dat iedere melkveehouder die ook graag op het land werkt dat ook zeker moet doen. Maar dan ook goed ! En dan kan men fors besparen op (kracht)voeraankopen, kunstmest aankoop, mestafzet en beregeningskosten. En tegelijkertijd meer eigen geteeld (kracht)voer van eigen bodem afhalen met hogere (eiwit)kwaliteit. 
Of samenwerken met de akkerbouw.

Neem contact met ons via de mail : engineering@oomen-farmsbest.nl
En we komen geheel vrijblijvend bij U op bedrijfsbezoek
Share by: